E-CORRE Complex environmental centre in Long Beach California – Amazing shipping container canopy design

E-CORRE Complex - Environmental centre longbeach california - Shipping container recycled building 

The environemental Centre in Long Beach, California went to the extreme when working with shipping containers in their design. The E-CORRE Complex is designed by APHIDoIDEA Architects and utilizes new technologies in renewable energy. They have built into the centre a solar passive design with vegetated roof space as well as recycling materials. The arch design has been structured to tilt for solar exposure for the roof gardens which also include a rainwater harvesting network which reduce the need for heavy watering.

It offers not only everything people in the area would like to know about sustainable building development but also its own green community and amphitheatre.

E-CORRE Complex - Environmental centre longbeach california - Shipping container recycled buildingE-CORRE Complex - Environmental centre longbeach california - Shipping container recycled building